2001 – 1: Præsentation af nyt medlem – Anne

NYT MEDLEM OG LOKAL KONTAKTPERSON

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil præsentere mig selv. Ja, gerne: Anne Bjerre Braüner, 33 år, hjemmegående mor, uddannet præliminær organist og cand. Mag. i informations- og medievidenskab. Jeg er netop blevet medlem af denne forening og har sagt ja til at være kontaktperson for et ikke helt præcist defineret område i nærheden at Viby Sjælland, hvor jeg bor. Da jeg i 1994 var gravid med vores første barn, Sara, blev jeg færdig ved Århus Universitet. Der var ikke den store rift om en nyudklækket og gravid cand. Mag., så jeg gik arbejdsløs under graviditeten – overbevidst om, at når barnet var født, gjaldt det bare om at komme i gang med at arbejde hurtigst muligt. På det tidspunkt mente jeg ærligt og redeligt, at barselsorloven var for lang, og at vi kvinder havde sejret ad … til  med 26 ugers barselsorlov, idet vi havde gjort os selv mindre attraktive for arbejdsmarkedet. Hvad skete der så? Der skete det, at jo nærmere jeg kom afslutningen på barselsorloven, jo mere synd syntes jeg det var for Sara, hvis hun skulle sendes hjemmefra for at blive passet. Jeg var overbevist om, det ville blive et savn for hende – og for mig. Det lykkedes mig at få et deltidsarbejde som organist, så jeg selv kunne passe hende det meste af tiden, og min mand, Torben, kunne passe hende de timer jeg arbejdede. Desuden slæbte jeg hende tit med ned at øve i kirken, og det hyggede vi os egentlig begge to med. Senere fik jeg deltidsarbejde med fjernundervisning ved Aalborg Universitet – noget jeg var meget glad for, dels fordi det interesserede mig meget, dels fordi det var fleksibelt mht. arbejdstider. I dag har vi 3 børn: Sara er 5 nu, så er der Lea på 3 og Thomas på 8 mdr. Jeg har lige nu forældreorlov og passer dem alle tre. Sara og Lea er dog begyndt i en privat legestue 3 formiddage om ugen, hvor forældrene skiftes til at passe børnene. Den er vi vældigt glade for. Min holdning i dag til pasning af børn er i tråd med SAMFO´s: Der skal være et reelt frit valg. Jeg har jævnligt været i tvivl om, hvorvidt vores valg nu var det rigtige for børnene, men i dag fortryder jeg ikke, at jeg har valgt at passe  dem  selv.

Jeg ser mange fordele ved, at de går hjemme: Helt grundlæggende er der en mindre grad af organisering af deres hverdag, hvilket giver dem store muligheder for at beskæftige sig med det, der interesserer dem mest på et givet tidspunkt.

Jeg er utroligt imponeret over, hvor gode børn er til selv at finde på noget spændende at lave! Når det er sagt, er jeg dog også overbevist om, at hjemme-pasning ikke altid er den bedste løsning – f.eks skal  forældrene jo altså have lyst til det, for at det kan blive frugtbart for børnene!

I septembernummeret af SAMFO´s blad omtales en reel fare for, at børn idag kommer til at styre familien og i det hele taget bliver meget egoistiske, fordi mange forældre er bange for at tage konflikter den korte tid, de er sammen med børnene. Den fare eksisterer også for hjemmegående børn, mener jeg – om end af andre årsager en tidsmangel. Myten om, at hjemmegående børn er forkælede og egoistiske kommer næppe helt ud af det blå. Som jeg selv har oplevet det, har både jeg og børnene haft godt af, at jeg beskæftigede mig med noget andet en del af tiden – når de vel at mærke har nået en vis alder ( – spæd-børn mener jeg ikke, man kan forkæle for meget! ) Desuden vokser deres behov for at lege med andre børn med tiden, hvorfor vi i flere år har benyttet legestu-er, de steder vi har boet.

Det er mit håb, at foreningen kan være med til at skabe respekt for den enkeltes valg, og hjælpe den enkelte med at få øje på mulighederne for at vælge den hverdag, som er bedst for børnene.
Jeg ser frem til at få kontakt med andre hjemmegående forældre, diskutere de glæder og sorger, man kan have i den situation, og være med til at gøre et stykke lokalt arbejde for sagen. Og så var det jo heller ikke ringe, hvis vores børn kunne have glæde af hinanden.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s