Hvorfor skal jeg blive medlem af SAMFO?

Småbørnsfamilieforeningen SAMFO arbejder for økonomisk ligestilling af familier, der passer deres børn selv eller i private pasningsordninger med familier, der får deres børn passet af det offentlige.

Offentlige tilskud til kommunale institutionspladser er skyhøje, og det begrænser i praksis familiens mulighed for frit at vælge, hvordan børnene skal passes. Til eksempel giver Københavns Kommune cirka 96.000 kroner årligt i tilskud til en vuggestueplads, og derudover betaler kommunen institutionens ejendomsudgifter, herunder husleje. Sammenlignet med dette kan forældre, der ønsker at passe eget barn, ansøge om et tilskud på cirka 7.000 kroner om måneden, som man beskattes af, og man må ikke have indtægt ved siden af dette. Desuden er perioden, hvor man kan få tilskud til pasning af eget barn begrænset til ét år, og det er ikke alle kommuner, der tilbyder ordningen. Der er altså en uafviselig økonomisk slagside, og det er åbenlyst økonomisk fordelagtigt at sende børnene i den kommunale institution.

SAMFO ønsker at præge debatten og skabe en holdningsændring. Vi ønsker at påvirke politikerne, og vi ønsker en familiepolitik, der tager udgangspunkt i familiens frie valg. De første år af barnets liv er afgørende for, hvordan de udvikler sig, og det må være op til forældrene at vælge den pasningsform, de finder bedst for barnets trivsel. Hvis du støtter SAMFO med dit medlemskab, støtter du foreningens arbejde for økonomisk ligestilling af børnefamilier. Du støtter arbejdet for det frie valg.

2 responses to “Hvorfor skal jeg blive medlem af SAMFO?

 1. Jeg har brugt de sidste 4 måneder på at undersøge, hvordan jeg kan forlænge tiden med min datter.
  Drømmer om at barslen var på 2 år for alle som ville. Og herefter tilskud til del- eller fuldtidspasning af eget barn, af dennes mor eller far. Og mulighed for at betale deltidspasning i vuggestue og børnehave.
  Føler det er dybt forkert, at skulle aflevere hende til andre (vuggestue /dagpleje osv). Og så finder jeg søreme Jer!
  Men, hvorfor har jeg aldrig set eller hørt om samfo, ude i debatten før? Og hvad kan jeg, som enlig person gøre, for at vilkårene bliver bedre?

  Vi ku opfordre fødeparate kvinder til at samle benene… Men det blir nok svært;) Det er bare som om, at demonstrationer, blir ignoreret! Men der må da være en masse mødregrupper som kan køre barnevognsparade inde i København en dag!
  Der skal ske noget og handles.

  • Hej – jeg har det præcis som dig 🙂 Men møder ikke mange som også vil passe deres børn i 2 år. Ville være så hyggeligt også st træffe andre som også elsker at være med deres børn og synes det er vigtigt at små børn passes af deres forældre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s