Kommuneliste

Herunder findes SAMFOs Kommuneliste, som er en opgørelse over, hvor mange af landets kommuner, der tilbyder frit valg på børnepasningsområdet. Foruden opgørelsen findes også et katalog over kommunernes begrundelser for ikke at tilbyde frit valg – i det omfang, de har svaret på SAMFO’s henvendelser.

Kommunelisten giver et overblik over, hvor danske børnefamilier i samtlige landets 98 kommuner har det mest frie valg på børnepasningsområdet jf. Dagtilbudslovens gældende bestemmelser. Det fremgår således af listen, hvor man kan vælge henholdsvis pasning af egne børn, privat pasning og dagpleje som alternativ til den kommunale pasning, og hvor tilskuddet følger barnet frem for institutionen.

I 2014 har SAMFO kontaktet alle kommuner, der ikke lader pengene følge barnet til den såkaldte “pasning af eget barn”-ordning. Deres svar finder du i dokumentet her: Katalog over besvarelser. Vi planlægger desuden i den nærmeste fremtid at kontakte de af landets kommuner, der begrænser tilskud til privat pasning.

Ønsker du at præge det frie valg i din kommune, er du velkommen til at ringe til os. Vi tager gerne en snak om alle de gode argumenter, du bør præsentere for din kommunalbestyrelse, som har beslutningskompetencen på området.

Hvis du har specifikke spørgsmål til de kommunale ordninger, skal du henvende dig på kommunen. SAMFO har blot samlet offentlig tilgængelig data fra kommunerne og har således ingen indflydelse på ordninger eller deres sammensætning. SAMFO rådgiver ikke om ordningerne. Såfremt du mener, der er fejl i listen, bedes du kontakte os på mail eller telefon. Ændringer kan være sket siden vores sidste opdatering. Vi retter i så fald listen omgående. Se kontaktinformation nederst på denne side.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s