Arbejdsmarked

Nutidens livsfaser er struktureret sådan, at de fleste mennesker får børn og opbygger karriere samtidig – nemlig fra de er 30 til 40 år. Arbejdsmarkedet udnytter de nyuddannedes stærke motivation for at gøre det godt på jobbet og synes samtidigt at have opgivet medarbejdere over 45. Det forekommer også, at hvis ikke man allerede midt i 30’erne har fundet sin hylde arbejdsmæssigt og er i gang med at skabe resultater, har arbejdsgiverne svært ved at rumme medarbejderne, når de senere ønsker at skrue op for arbejdsindsatsen.

Ifølge Stressforeningen har ca. 430.000 danskere – svarende til 10 – 12 % – stort set symptomer på alvorlig stress hver dag. Og op mod hver fjerde sygemelding i Danmark skyldes stress. Det svarer til 35.000 sygemeldte danskere hver dag. Disse tal er alt for høje og skyldes måske forældrenes manglende evne til at prioritere? Eller virksomhedernes uendelige jagt på profit? Og hvor er hensynet til børnene henne?

Omsorgsarbejde er ikke som udgangspunkt noget, der anerkendes som kompetencegivende endsige værdiskabende. Men SAMFO mener, at det er ensidigt udelukkende at anskue kompetencer i relation til lønnet arbejde. SAMFO lægger vægt på at, man yder en værdifuld indsats, når man passer sine egne børn, og at man på mangfoldige måder kan pleje sit CV, selvom man ikke er på arbejdsmarkedet i en given periode.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s