Knud Romer er modtager af årets Børnefamiliepris

Traditionen tro uddeler Småbørnsfamilieforeningen SAMFO den årlige Børnefamiliepris ved foreningens generalforsamling. Prisen uddeles til en person, som har formået at skabe en god debat om børnefamilier i Danmark, og i år bliver den glade modtager Knud Romer.

Knud Romer er ikke bange for at dele sin mening om alting med alverden, og det kommer også børnene og børnefamilierne til gode.  Han har som offentlig person og debattør været med til at sætte forholdene for småbørn på dagsordenen i flere sammenhænge. Ud over aktivt at deltage i samfundsdebatten med en holdning om, at vuggestuer er rene opbevaringsanstalter, har Knud Romer selv gået hjemme med sine to børn, da de var små, ligesom han flere gange over en længere årrække har påpeget det absurde i, at staten har overtaget så mange af familiens omsorgsopgaver.

Knud Romer har i flere sammenhænge forsøgt at forklare, hvordan det dehumaniserer vores samfund, at alt fokus er på den arbejdsdygtige del af befolkningen, mens børn, ældre og andre skaffes af vejen i institutioner, og han argumenterer generelt for et mere børnevenligt samfund.

Senest har Knud Romer engageret sig i de københavnske forældres kamp for at bevare byens små fritidshjem, bl.a. i sit radioprogram RomerRiget på Radio24Syv, og i den forbindelse har han stillet skarpt på, hvorfor det ikke er i tråd med børnenes behov at blive betragtet som tal i et Excel-ark og blive passet i institutioner med op til 500 børn.

Knud Romer får overrakt prisen ved SAMFOs generalforsamling på søndag d. 12. april.

Af tidligere års Børnefamiliepris-modtagere kan nævnes småbørnsforsker ved Århus Universitet Ole Henrik Hansen, pædagog og tidligere statsministerfrue Anne-Mette Rasmussen og psykolog Ole Schouenborg.

 

 

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s