Fra mere til bedre

SAMFOs foredrag med fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen den 18. august var en oplysende og inspirerende oplevelse, og jeg er sikker på, at alle fremmødte gik hjem med en følelse af at være blevet en lille smule rigere. Annes ligefremme facon og skarpe iagttagelser fik i hvert fald salen til at runge af grin flere gange, og bag den gode underholdningsværdi gemte sig en del gode pointer – lige til at putte ned i lommen og hive frem på en filosofisk dag.

Anne indledte med at tale om, at mennesket i fortiden er rejst ud og har oplevet og erobret verden, mens vi i fremtiden vil komme til at rejse mere ind i os selv og menneskesindet. Hun fortalte også, at fremtidens analfabeter er dem, der ikke kan finde ud af at lære, aflære og genlære, for i  fremtiden skal vi være omstillingsparate. Succeskriteriet i fremtiden bliver ‘bedre’ i stedet for ‘mere’, og ‘værdi’ i stedet for ‘vækst’. Vi kommer til at måle succes i, om vi har positiv påvirkning på andre menneskers liv, og de nære relationer til andre mennesker og engagerende fællesskaber bliver det vigtigste.

Anne kom også med den kontante udmelding, at alderdommen er aflyst! I fremtiden vil ‘gammel’ ikke være lig med andet end forældet software, og til det fremmødte småbørnsfamilie-publikum proklamerede hun, at vi aldrig kommer til at gå på pension. Fremtidens arbejdsstyrke vil komme til at arbejde til de dør, og i stedet for den 30 år lange pause til sidst i livet, vil vi få pauser spredt ud over hele livet, så vi kan holde fri, når vi har brug for det. Fx i småbørnsfamiliefasen. Jeg er sikker på, at der sad en del blandt publikum og følte sig som trendy first-movers, for det livsfaseinddelte arbejdsliv er netop det, mange SAMFO-medlemmer allerede praktiserer. Ligesom en af Annes afsluttende kommentarer også faldt i særdeles god jord og gav gødning til de kim, mange blandt publikum allerede har sået i deres liv: “Spring ud af hamsterhjulet, og vent ikke på, at politikerne giver jer lov!” Opfordringen er hermed givet videre – husk, at fremtiden er din.

Advertisements

2 responses to “Fra mere til bedre

 1. Hello! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this page to him.

  Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 2. This is the right blog for everyone who wants to find
  out about this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a subject that has been discussed for ages.
  Great stuff, just great!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s