Tag et kig ind i fremtidens familieliv

 

Flere og flere forældre trodser politikere, stemmer med fødderne og holder pause fra arbejdsmarkedet, mens børnene er små. Hvordan ser fremtiden ud for børnefamilierne? Kom til foredrag med Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker, hvor hun vil fortælle, hvilke tendenser, hun tror, vil udstikke kursen.
Debatten om småbørnsliv og familiepolitik er godt i gang og har været det hele foråret. Sommerens medieflade har budt på flere historier om hjemmepasning af små børn, men også mere generelle overvejelser om, hvad det betyder for os at have tid til vores børn i et samfund, der har europarekord både i samlet arbejdstid per børnefamilie og institutionalisering af børn.Det er en debat, der er kommet for at blive, fordi spørgsmålet om, hvordan vi lever vores familieliv, længe har ligget og ulmet i den danske befolkning uden den store opmærksomhed fra politisk hold. Det er kun få måneder siden, børneminister Manu Sareen besvarede børnefamiliernes nødråb med opfordringen til, at småbørnsforældre skulle håndtere hverdagens stress ved at skære ned på klidbollebagningen og antallet af yogatimer.Men den går ikke i det nuværende debatklima, hvor langt flere forældre, flest kvinder, er begyndt at stemme med fødderne, for selv at være sammen med deres små børn: Nye tal fra Danmarks Statistiks arbejdsmarkedsanalyse tyder på, at 21.000 kvinder sidste år var uden for arbejdsmarkedet, fordi de passede deres egne børn hjemme (Kristeligt Dagblad, juli 2014).

Fire årtiers institutionalisering af barndommen er til diskussion, og der er mange tegn på, at der er ved at ske en holdningsændring, særligt i forhold til vuggestuerne. Det peger hen imod en fremtid, hvor familie- og arbejdsliv opfattes og balanceres på nye måder.

I det lys har Småbørnsfamilieforeningen SAMFO inviteret fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen for at få hendes bud på, hvordan den udvikling bliver. Hun vil fortælle om, hvilke tendenser, der kommer til at udstikke kursen for danske familier i fremtiden. Det gør hun i foredraget:

Fremtidens familier – mellem mere og bedre

Det finder sted i Islands Brygges kulturhus, mandag d. 18. august kl. 19. Alle er velkomne. Efter Anne Skare Nielsens oplæg, vil der være mulighed for at stille spørgsmål og debattere. Læs hele opslaget og køb billetter her – husk det er gratis for SAMFO-medlemmer: https://billetto.dk/events/50821

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s