SAMFO på Folkemødet 2014

file_0daaffe0-0d87-47e7-afbe-5c768f488cda

SAMFO er selvfølgelig repræsenteret på Folkemødet på Bornholm i dagene 12-15. juni 2014.

Torsdag den 12. juni kl. 16-17 deltager SAMFOs næstformand Anne Kirstine Waage Beck i debatarrangementet “Staten ejer ikke vore børn” i Kristendemokraternes telt, Cirkuspladsen C 19. Arrangørerne beskriver arrangementet sådan:

“Skiftende regeringer indretter bevidst samfundet sådan, at staten er nødt til at overtage pasning og opdragelse af vore børn. Det mener Kristendemokraterne.Når begge forældre skal mest muligt ud på arbejdsmarkedet, så er den logiske konsekvens, at de mangler tid til at varetage deres opgaver og ansvar som forældre. Problemet vokser som en snebold. Både de nuværnde og kommende småbørnforældre er vokset op med rød og blå regeringers massive krav: Hursigst muligt fra 0. klasse til erhvervsudddannelse – for samfundsøkonomiens skyld. Den udvikling er dybt bekymrende. Aldrig før har så mange børn været i statens institutioner – og aldrig før har vi haft så mange utilpassede børn og unge. Derfor vil Kristendemokraterne give forældrene tilbage til børnene. Åben debat med oplæg af Anne Kirstine Waage Beck, næstformand for SAMFO og Egon Jakobsen, Kristendemokraternes Næstformand.”

Lørdag den 14. juni kl. 11.30-12.15 deltager SAMFOs bestyrelsesmedlem og medforfatter til bogen “Er der nogen hjemme?” Janni Iben Stevn Hansen i debatarrangementet “Dagtilbud, familie og samfund – er der balance?” i FOA & PenSam-teltet, B1. Arrangørerne beskriver arrangementet sådan:

“Da daginstitutionerne og dagplejen blev oprettet, var det ikke for at stimulere og socialisere børnene. Dagtilbuddene blev oprettet, fordi kvinderne skulle ud på arbejdsmarkedet. Også mens de havde helt små børn. Siden har de udviklet sig fra at være pasningstilbud til også at være pædagogiske tilbud. Men hvad betyder dagtilbuddene for børnene og samfundet? Er de med til at skabe mere lighed mellem børn, og mellem kvinder og mænd? Vi ved, at børnene klarer sig, men er det optimalt for børnene? Er børnene bedre tjent med at blive passet hjemme noget længere? Er forældrene? Hvis nej, hvordan sikrer vi så den tryghed og nærhed i dagtilbuddene, som vi ved, især de mindste børn har brug for? Deltagere er: Dorthe Boe Danbjørg (FOLA), forfatter Janni Iben Stevn Hansen, Birgitte Conradsen, (BUPL), Jakob Sølvhøj (FOA), Ole Henrik Hansen (Aarhus Universitet) og Minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Manu Sareen.”

Kom endelig forbi, hvis du alligevel er til Folkemødet på Solskinsøen!

Reklamer

One response to “SAMFO på Folkemødet 2014

  1. Rigtig meget held og lykke samt god vind til alle projekterne!.

    Det er på tide, at der sker noget!!! – Jeg selv skrev mit første indlæg I B.T. I vist nok nov.1977,hvor lederen dér så tog det op:” Bagagen hjemmefra” – og om den vigtige rolle for barnet, som en mor nu har

    Mvh
    Birgit Hviid Lajer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s