Er der nogen hjemme?

Den 7. november udgav de to SAMFO-medlemmer Elisabeth Brandt Serner og Janni Iben Stevn Hansen bogen Er der nogen hjemme? – en antologi om hjemmepasning. I bogen fortæller syv vidt forskellige kvinder, der alle har det til fælles, at de har valgt selv at passe deres børn i førskolealderen, om deres prioritering, og hvad den har betydet for dem og deres børn. I levende og ærlige vendinger får kvinderne løftet slør for, hvem det er, der vælger selv at passe deres børn i dagens Danmark, og hvorfor de gør det. De syv personlige beretninger rammes ind af et forord af en Danmarks mest aktuelle småbørnsforskere, Ole Henrik Hansen, og en efterskrift af en af landets flittigste familiepolitik-debattører, SAMFOs næstformand, Anne Kirstine Waage Beck. Med sit fokus på hjemmepasning forholder Er der nogen hjemme? sig kritisk til den omfattende institutionalisering af småbørn, der i løbet af de sidste fem årtier er blevet en selvfølge for langt de fleste børnefamilier i Danmark. Læs mere på www.erdernogenhjemme.dk

 

Bogen kan købes som papirbog til 150,- her og som e-bog til 79,- her

front

Reklamer

3 responses to “Er der nogen hjemme?

 1. Det lyder jo godt – men er der nogen, der er interesseret mere i dag end tidligere? Det er i hv f på tide, at noget sker aht til vore børn; men samfundet er ikke indrettet til en sådan politik, desværre og kan det blive det? For bare de første år af vore børns levetid, så vil meget jo være vundet for de børn, hvis forældre er ganske i stand til selv at varetage rollen.

  Jeg er nu ikke stødt på næstformanden i Samfo, hendes debatteren omkring familie politik, så hvor er den foregået henne? Eller for den sags skyld hørt om hende inden for emnet?

  Mvh
  Birgit Hviid Lajer
  hviidlajer@gmail.com

  • Hej Birgit.
   Jeg skal love for, at der er interesse om bogen – både blandt læserne og pressen. Om det er mere i dag, end det ville have været tidligere, kan jeg ikke sige noget om med sikkerhed, men jeg tror det.
   Jeg sidder netop og arbejder på et indlæg om året, der er gået i SAMFO, og der skal nok komme links til næstformandens debatter rundt omkring. Men du kan starte med at kigge under ‘læs mere’, hvor der er en (ikke helt opdateret) liste med links.
   Mvh. Janni Iben Stevn Hansen

 2. Hej Janni,

  det lyder godt; men det jeg tænkte på var jo, om noget alligevel ændres, idet jeg mener, at der er sket alt for lidt i årtier – og stadig for en bedre familiepolitik.

  Det er vist kun kristeligt folkeparti, som ikke er i Folketinget, der i sin tid gik ind for børns og forældres ret til mere samvær i disse for barnets allervigtigste og langt mere afgørende år – end folk gængs virkelig er vidende om – for dets senere eksistens.

  Mvh
  Birgit Hviid Lajer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s