Liste over kommuner, der støtter pasning af egne børn

I dag udgiver Småbørnsfamilieforeningen SAMFO Kommunelisten. Den viser, at kun en tredjedel af landets kommuner tilbyder børnefamilierne frit valg på børnepasningsområdet.

Listen giver et overblik over, hvor danske børnefamilier i samtlige landets 98 kommuner har det mest frie valg på børnepasningsområdet jf. Dagtilbudslovens gældende bestemmelser. Det fremgår således af listen, hvor man kan vælge henholdsvis pasning af egne børn, privat pasning og dagpleje som alternativ til den kommunale pasning, og hvor tilskuddet følger barnet frem for institutionen.

Inden for rammerne af den gældende  Dagtilbudslov er der mulighed for, at alle kommuner kan lade tilskuddet til børnepasning følge barnet til eksempelvis pasning ef egne børn. Det er dog på landsplan kun 34 pct. af kommunerne, der benytter den mulighed. Nogle kommuner benytter kun muligheden i begrænset udstrækning. Kommunerne er forpligtede til at støtte de kommunale institutioner, men er ifølge loven ikke på samme måde forpligtede til at støtte alternative pasningsordninger.

Konsekvensen af den lovgivning er, at der skabes et homogent pasningssystem, hvor mere end 85 pct. af danske småbørn passes i kommunale og selvejende institutioner. Det gør det svært for børnefamilier at træffe et anderledes valg, og begrænser således pladsen til forskellighed.

SAMFO arbejder for, at børnefamilierne skal ligestilles økonomisk på dette område. Med Kommunelisten kan vi nu tilbyde et samlet overblik over situationen, og det giver os en mulighed for at kontakte relevante kommuner direkte og spørge, hvorfor de ikke ønsker at give familien den økonomiske frihed, som Dagtilbudsloven rummer, til at bestemme, hvor danskernes børn skal passes.

 

Reklamer

One response to “Liste over kommuner, der støtter pasning af egne børn

  1. Permanent installations in vehicles gave way to the portable Bag Phones, designed with a cigarette lighter plug.
    When submitting articles or blog posts, make confident you look into the grammar of one’s article.
    * Create and distribute Widgets or Mash-ups using services like widgetbox, Open Social,
    or Yahoo Pipes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s