Kærlighed og vuggestuer – åbent for tilmelding

Det er ikke ethvert ph.d.-forsvar, der trækker fulde huse, men det gjorde småbørnsforsker Ole Henrik Hansens. Samfo er stolte af at kunne invitere til foredrag med selvsamme forsker den 19. august 2013, hvor han vil tale om småbørn, deres mødre og ikke mindst om kærlighed. Aftenens ordstyrer er forfatter Jane Thoning Callesen, der netop har udgivet En blid start – for dig og dit barn, der er den første danske bog om Attachment Parenting.

Da Ole Henrik Hansen i april i år forsvarede sin afhandling Stemmer i fællesskabet måtte universitetet, DPU, TV-transmittere begivenheden i et tilstødende lokale, fordi auditoriet var fyldt til bristepunktet. Hvorfor? Fordi Hansen forsker i et emne, der berører stort set alle danske forældre: Mere end 91 pct. af alle etårige passes i offentlige dagtilbud, og hvem vil ikke gerne høre, hvad der foregår, når man vender ryggen til og, i starten ofte med tårer i øjnene og en knugende fornemmelse i maven, forlader den lille størrelse for dagen?

Hansen fandt i sin afhandling, at der er grund til at løfte kvaliteten af den pædagogiske praksis i vuggestuerne. Han fandt, at fri leg ikke er lige fri for alle. Og han fandt, at normeringer ikke er alt. Kort sagt blotlagde afhandlingen en virkelighed, der ikke stemmer overens med den gængse opfattelse af det Institutionsdanmark, som så mange af os tager for givet. Hansens observationer fascinerede og provokerede mange, og hans foredrag vil gøre det samme.

Ole Henrik Hansen modtog i år Samfos Børnefamiliepris, fordi han fastholdt modet til at fremkomme med de resultater, der uden tvivl var ubelejlige for det etablerede system. Hans forskning åbnede den offentlige debat for holdninger, der ellers sjældent gives stemme. Vi fik lov at tale om børnene, og der blev hul igennem til at fremføre argumentet, at institutionalisering af barndommen ikke per definition, ikke for alle og ikke for enhver pris er af det gode. Nu glæder vi os til at byde ham velkommen endnu engang.

Dørene åbnes 18.30. Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål under kyndig styring af Jane Thoning Callesen.

Vel mødt den 19. august i Kulturhuset på Islands Brygge. Vi garanterer, at der bliver talt mest om kærlighed.

Praktisk information

Hvad: Foredrag
Hvem: Ole Henrik Hansen, ph.d., DPU – præsenteret af Jane Thoning Callesen, forfatter til En blid start – for dig og dit barn og stifter af portalen Hjemmeunger.dk
Hvornår: 19. august, kl. 19.00 – kom fra 18.30
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, “Lysthuset”, Islands Brygge 18, 2300 København S.
Billetter: http://billetto.dk/kaerlighedogvuggestuer
Pris: 125 kr. inkl. 1 vand
Indmeldelse på dagen for ikke-medlemmer kan ske til 50 kr. (normalt 175 kr.)
Særpris medlemmer: 50 kr. inkl. 1 vand

Reklamer

One response to “Kærlighed og vuggestuer – åbent for tilmelding

  1. Det er virkelig på tide, at der bliver sat fokus på emnet. Jeg har adskellige gange været vidne til. hvorledes, dagplejere fuldstændig ignorer barnets gråd i barnevognen, når det skal sove. Er der mon en måde at få barnet til at sove på, som dets mor har accepteret? Eller aner hun intet om det? Regner moderen mon med at dagplejeren har så meget erfaring med børn at hun kan gøre det hel på den helt rigtige måde? Men hvordan er den måde så? Hor mange gange i løbet af en dag afviser hun mon mit barn, uden at jeg nogensinde får det at vide? Hvor mange gange i løbet af en dag er mit barn ked af det uden hun rigtig opdager det og ikke forstår at trøste det ordentligt? Hvor mange gange bliver mit barn slået af et andet barn, mens dagplejeren er ude og lave frugtanretninger?

    Det er rystende, at man som veluddannet kvinde i et rigt vestligt land er underlagt sådanne overgreb på uskyldige små børn. Jeg får altid lyst til at gribe barnet og trøste det, og fortælle det at det ikke skal være ked af det.

    Hvorfor bliver dagplejere ikke oplyst om, hvilken skade de begår mod barnets hjerne? Er det mon meningen, at jeg som forældre skal oplyse min dagplejer om det, noget som jeg naivt troede ar en selvfølge?

    hertil kan jeg oplyse at det er de færreste dagplejere der bruger babyalarm. Hvordan kan det så være?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s