Speltboller på den internationale kvindedag 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”På Kvindernes Internationale Kampdag fredag den 8. marts 2013, inviteres Københavns hjemmegående kvinder og Danmarks presse til hjemmebagte speltboller for at vise feministerne, at der er flere måder at være kvinde på – for at vise politikerne, at vi hverken er undertrykte eller børnemishandlere – for at vise Danmark, at der er forskellige måder at være mødre på. Vi insisterer på retten til at være kvinder, der selv vil passe vores børn!”

Sådan lød den officielle indbydelse fra Janni Iben Stevn Hansen. Den vagte nok opsigt til, at hun kort efter annonceringen, blev kontaktet af en journalist fra DR2, der spurgte, om hun ville stille op til en debat overfor Anne Vang i DR2 Morgen i anledning af Den Internationale Kvindedag. Janni takkede straks ja til udfordringen! Desværre ønskede Anne Vang ikke at stille op. ”Hun føler sig misforstået,” forklarede journalisten Janni. Journalisten beklagede endvidere, at debatten med Janni derfor ville blive sløjfet af programmet. En beslutning Janni var dybt uenig i, for som hun forklarede journalisten, er der stadig en masse for kvinderne at kæmpe for i dag. Hun fik ham hurtigt overbevist! Du kan gense indslaget med Janni på ved at klikke her. Hun er på cirka 19 minutter inde i programmet, hvor hun debatterer overfor Stine Brix fra Enhedslisten.

Jeg har takket ja tak til Jannis indbydelse og er mødt op i Samuelskirken på Den Internationale Kvindedag, med en stak SAMFO postkort i den ene hånd og et kamera i den anden – jeg har tænkt mig at tage et par stemningsbilleder og samtidig gøre lidt reklame for SAMFO. Da jeg ankommer, bliver jeg mødt af legende børn, pludrende babyer, stolte mødre og et langbord fuld af speltboller, kager og kaffe. Janni kommer smilende hen til mig med sin mobiltelefon i hånden: ”Jeg er lige blevet ringet op af Jyllands Posten. De var forbi her tidligere. Kristeligt Dagblad har også været her.” Janni virker stolt. Hun er desuden spændt på at høre, hvad jeg synes om indslaget på DR2. Jeg er også stolt! Jeg er specielt begejstret for, hvordan Janni i indslaget oprørt fortæller, at hun kan få økonomisk støtte til at få sit barn passet i en privat institution, af en privat børnepasser, af en østasiatisk kvinde hevet ind fra gaden eller en ung, der ønsker et sabatår efter endt gymnasietid. ”Jeg kan få støtte til at hyre én, der hverken er uddannet til det eller har et følelsesmæssigt engagement til at passe mine børn, men jeg kan ikke selv få penge til det,” siger hun.

Jeg kan kun give Janni ret i, at den danske familiepolitik på særlige områder ikke er familievenlig, for at sige det mildt.

Da jeg spørger Janni, hvordan hun synes, hun klarede debatten på DR2, svarer hun kækt: ” Jeg synes, jeg klarede det okay. Og hvad så med anden og tredje og fjerde gang – tænk så på, hvor god jeg er blevet.” Jeg kan kun tilføje, det glæder jeg mig oprigtigt til. Og det skal nok komme, for som hun selv siger: ” Jeg kan bare ikke holde min kæft!”

Læs desuden, hvad Kristeligt Dagblad skriver om eventen i Samuelskirken.

Venlig hilsen

Marie Ziegler-Carlsen
bestyrelsesmedlem

Reklamer

3 responses to “Speltboller på den internationale kvindedag 2013

 1. Arena Pharma ARNA, after Belviq received a positive FDA advisory committee voted unanimously to approve the drug.

  Susan Heard, an NHS nurse specialising in breast care, said today that the drug works against Gram-positive and
  Gram-negative, aerobic, and anaerobic microorganisms. Barrier creams
  like Vaseline can also be caused by acidic chemicals breathe into the lungs, and can be safely used and managed in
  a human population. For those who prefer not to disclose much
  more of that strategy.

 2. Rather than stage the full inauguration on a Sunday drive in the country.

  Tina could imagine such a thing. It’s nice to have another Sophian on board. Pandev eventually managed to get into heterosexual relationships. Borax is often indicated for people who smoke if they are 25 though occasionally we all do to make it look stylish and is still especially popular in Jamaica. Well, you’re wrong!
  If your hair is over the hill. Accept what God no grey hair at 60 gave you for your hair
  to dry before rinsing.

 3. Hey there, my name is Etsuko and I’m a fellow blogger out of Fiano, Italia. I like what you guys are up to. There’s no doubt that Speltboller på den internationale kvindedag 2013 | Småbørnsfamilieforeningen SAMFO is an example
  of intelligent work and reporting. Keep up the nice work guys: I’ve incorporated you guys to my blogroll.
  I believe it will increase the worth of my
  own blog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s