Opdrag politikerne – debat om børnepasning i Information

Som et svar til Lone Nørgaards indlæg om nødvendigheden af forældrenes tilstedeværelse i hjemmet, har Samfo-medlem Anne Kirstine Waage Beck skrevet en opfordring til at politikerne forholder sig til – og liberaliserer – den nuværende model for børnepasning:

Børnepasningsmodellen sætter en skruetvinge om os: Man får betalt 75 procent af udgiften til vuggestue af et kommunalt tilskud, finansieret af vores egne skattekroner. Hvis man selv vil passe barnet, kan man ikke få tilskuddet. Der er ingen skattelettelse til hovedforsørgeren, hvis den anden part går hjemme. og de fleste har ikke mulighed for at holde orlov uden løn, så man må træde helt ud af arbejdsmarkedet med store konsekvenser.

Deltidsarbejde er blevet et utænkeligt gode for mange. og der er stort set ingen muligheder for at finde deltidspasning.

Det er derfor meget få, der reelt har mulighed for at gå hjemme eller skabe en mellemløsning, mens børnene er små, og det er urimeligt at pålægge den enkelte familie hele ansvaret for det.

Hele Annes debatindlæg kan læses hos Information her: Det er politikerne, der skal opdrages

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s