Fremtidens familie

SAMFO magasin, nr. 3, 2001.

På Instituttet for Fremtidsforskning er man ikke i tvivl om at børnefamilierne – 60 procent af den samlede arbejdsstyrke – ikke vil blive ved med at finde sig i tingenes tilstand. Et oprør er uundgåeligt inden for en meget overskuelig årrække!

Man har samlet tidens tendenser – og på baggrund af disse givet de tre forskellige bud på, hvordan fremtidens familie vil komme til at se ud.

Om ikke andet kan man bruge de tre forskellige familieformer, til at tænke positivt på, at der efter al sandsynlighed vil ske en endring i landets familiepolitik – og være bevidst om at man (du og jeg) kan være med til at påvirke hvordan fremtidens familie vil komme til at se ud.

Fremtidens familie 1

Familien får mulighed for mere fleksibilitet, hvilket giver større mulighed for selvrealisering til forældrene. Man opgiver drømmen om den ”perfekte familie” på grund af de hårde realiteter, der ikke passer ind i karrierelivet. Selv om man får børn går man ikke på kompromis med sin karriere på arbejdsmarkedet, og kvinder med småbørn vil typisk have mere end fuldtidsarbejde.

Vuggestuer som Dronning Olga på Frederiksberg med web-kamera, og ordninger til indkøb, madlavning og tøjvask vil blive almindelige – og vuggestuerne vil holde døgnåbent.

Familien som en enhed vil kun have betydning med helt små børn – efter en kort spædbarnsperiode overtager samfundet og virksomhederne både børn og voksnes tid og interesser.

Der vil være et gevaldigt materielt forbrug – og ikke mindst børn vil være en stærk forbrugergruppe.

Fremtidens familie 2

Familien som enhed bliver styrket, men pasning af børnene vil dog ikke være et privat problem men et offentligt anliggende.

Både mænd og kvinder vil sætte børnene først på deres prioriteringsliste – og i stedet for materielle goder, karriere og position, vil immateriel velvære, selvbevidsthed og følelsesmæssigt netværk være i højsædet.

Mangel på arbejdskraft betyder, at arbejdskraften bliver eftertragtet og kan stille krav. Virksomhederne må tage hensyn bl.a på den måde, at de ikke bare ansætter enkelt-individer, men at hvert individ er en del af en familie.

Både far og mor ser på børnene som en fælles investering – og arbejdsmarkedet bliver nødt til at være meget fleksibelt. Med hensyn til Barsel kan man således forestille sig, at faren får to dages ugentligt barsel og moren tre.

Familiens fremtid 3

Børn bliver det vigtigste fælles værdigrundlag i samfundet, og man er ikke bange for at investere i familien og i børnene som man betragter som fremtidens resurse.

Kønsopdelingen på arbejdsmarkedet fortsætter i bedste velgående – og kvinderne lader kampen for dobbeltarbejde ligge og tager moderskabet på sig i stedet. Det bliver således mødrene der tager al barsel og orlov, og de gør det til en karriere at være mor for den fremtidige generation. Fædrenes virksomheder udbetaler lønnen ligeligt med en halvdel til hver af forældrene – og med lønnen følger også pensionsordninger o.s.v; og kvinderne bliver således sikret såvel finansielt, som psykologisk i og med at de er en aktiv part af mandens karriere. Kvinder med høj uddannelse får topprioritet hos arbejdsgiverne, når de vender tilbage til arbejdslivet. Set over et livsforløb koster det kvinderne ret få arbejdsår, at fokusere fuldt og helt på de små børn, mens de har dem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s